Hem » Handbollscuper Danmark

Handbollscup
i Danmark?

Danmark erbjuder många riktigt bra handbollscuper som välkomnar lag från andra länder.  Här har vi samlat våra bästa tips.

Populära handbollscuper i Danmark

Danmark erbjuder många olika cuper för alla olika åldrar. Många cuper i Danmark är internationella och man välkomnar ofta lag från Norden och i några fall hela världen. Den gemensamma strävan om en internationell mix, hög kvalitet på både arrangemang och logistik samt det faktum att det ofta är långa speltider – har gjort många handbollscuper i Danmark eftersträvade och populära. För svenska lag som vill deltaga finns det många olika bokningsföretag som syr ihop bra paket som ofta innehåller både boende, mat, träning, matcher, transport och diverse aktiviteter.

Rödspettecup Danmark

Rödspätte Cup

Detta är Danmarks största internationella handbollsturnering för ungdomar. 44 cuper har hunnits med och fler skall det bli. Här deltar lag från bland annat Finland, Tyskland, Norge, Danmark och Sverige. Över 300 lag deltog under 2019 och fler beräknas 2020. Denna cup blir en folkfest eftersom denna precis som många andra handbollscuper i Danmark erbjuder många aktiviteter utöver handbollen för både spelare och supportrar.

Läs mer på Rödspätte cups webbplats https://rodcup.dk/

drottninglundcup

Dronningslunds Cup

Mellan Aalborg och Fredrikshavn ligger den lilla staden Dronninglund på Nordjylland. Här arrangeras handbollscupen Dronningslunds cup sen 40 år tillbaka. Tusentals handbollssugna ungdomar samlas varje år kring denna cup. Det är dock inte bara handbollen som har tagit cupen till att bli en av de populärare i Danmark. Här finns nämligen många roliga aktiviteter som beachvolleyboll, minigolf, tennis, bad och två kvällar under cupen arrangeras ett alkoholfritt disco. Genom arrangörer kan man ofta boka boende i Dronninglund eller i intilliggande städer Hjallerup och Aså. Både hotell, skolor och campingplatser finns att tillgå.

Läs mer på Dronninglunds cups webbplats https://www.dronninglundcup.com/

Kolding Handball cup

Kolding Kempa Cup

Denna handbollscup är ett perfekt tillfälle att möta nya lag från andra länder. Staden Kolding har ett bra geografiskt läge och därför lockar cupen inte bara lag från Norden. Ca 250 lag deltar och då är faktiskt inte Sverige överrepresenterat. Staden Kolding andas handboll och har med sin stolthet Kolding IF’s herrlag som spelar i Danmarks högsta serie gjort sig ett namn på handbollskartan. Arrangör för Kolding Kempa Cup är Kolding IF och det är även i deras nybyggda lokaler som de flesta matcher spelas. Här finns förutom handbollsplaner bland annat gym, tennishall, café och bowlingcenter. Det erbjuds olika boendealternativ i form av både skola och hotell. Och många bokningsföretag hjälper er både med boende, laganmälan, registrering samt färja eller busspaket.

Läs mer på Kolding handball cups webbplats https://www.euro-sportring.com/sv/kolding-handball-cup

Sønderjyske Handbollscup

Sønderjyske Handbollscup

Denna cup är en uppstickare bland alla cuper i Danmark. Här arrangeras för andra året i rad cupen i den helt nybyggda anläggningen Arena Aabenraa. Arrangör är Rödekro-Aabenraa. Detta är en klubb med en stor ungdomsenhet som utbildar och utvecklar unga handbollspelare. Nybygget har en kapacitet för 1800 åskådare och är utrustad med tre handbollsplaner. Turneringen är stor och arenan backas därför upp av ytterligare några planer som ligger inom ett 15 minuters avstånd med bil från Arena Aabenraa. Bara en promenad från arenan ligger centrum och här ligger en av Danmarks längsta shoppinggator.

Läs mer på Sønderjyske Handbollscup webbplats https://www.euro-sportring.com/dk/sonderjyske-handball-cup