Hem » Finansiering

Finansiering

Få ihop pengar till cupen eller lägret

Tjäna ihop pengar till laget

Ska ni åka på en handbollscup eller handbollsläger behöver ni kanske också dryga ut lagkassan för att kunna finansiera resan. Många handbollslag gör detta genom sponsorer, pengar från egen ficka eller säljer saker för att tjäna pengar till laget. Här ger vi våra bästa tips på företag som erbjuder lagförsäljning samt för- och nackdelar med dem.

Träningslägret kan i många fall börja redan innan man ens har anlänt till anläggningen där lägret skall äga rum. Samarbetsövningar utöver de vanliga träningar man har börjar nämligen i allra högsta grad när man skall tjäna ihop pengar till lagkassan för att kunna finansiera lägret. Den vanligaste vägen att gå är att jobba med företag som ägnar sig åt just lag som vill tjäna pengar. Man säljer då produkter av olika slag och priser och kanske får några i laget testa på säljyrket för första gången.

 

Sätt ett mål: Tjäna pengar till lägret

Att sätta ett mål innan man drar igång sin försäljning är en mycket bra idé. Bestäm er för var och när ni vill ha ert läger. Detta kommer skapa rätt stämning och bra förutsättningar för att alla skall ge sitt yttersta i försäljningen.

Det finns ett stort utbud av företag som jobbar med klubbar, klasser och föreningar som vill tjäna pengar, så många att det ibland kan vara svårt att välja vilka man skall jobba med.

Börja därför med att identifiera vad er omgivning, nära och kära kan ha allra störst köplust till. Lokalisera vad andra lag har sålt tidigare samt hur gensvaret har varit på det. Var noga med att läsa på vilka villkor företagen har och välj det som passar ert lag bäst. Vilket företag ni än väljer att jobba med kommer ni både komma ett steg närmre träningslägret men också några steg mot en bättre lagkänsla.

Spara pengar

Som idrottsförening kan man tjäna pengar genom att spara årliga överskott på ett sparkonto eller i fonder. Det är dock inte en sparform som ger hög avkastning på kort tid (om inte sparbeloppet är väldigt högt).

För att tjäna pengar till en handbollscup i närtid är försäljning troligtvis ett bättre alternativ. Många handbollsklubbar använder sparkonton till att bygga upp sin buffert över tid för att få extra pengar som bland annat kan användas till cuper.

Vill ni utforska sparkonton och investeringsalternativ finns det bra guider på finansfreak.se.